Baystate Consulting Homepage
Forum Home Forum Home > QuickBooks Products > 01 Transaction Pro Importer 3.0/4.0/5.0
  New Posts New Posts RSS Feed - Command Line Parameters Add Hidden Features
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Command Line Parameters Add Hidden Features

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Administrator View Drop Down
Admin Group
Admin Group


Joined: 01 October 2003
Status: Offline
Points: 2731
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Administrator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Command Line Parameters Add Hidden Features
    Posted: 21 October 2008 at 9:28am

FOR THE LATEST ON COMMAND LINE PARAMETERS IN TPI, VISIT THIS LINK:

http://bscdownload.com/downloads/Command_Line_Parameters.htm 

Did you know you can set your text file, transaction type, and delimiter and other settings when starting the importer? Here are some tips for taken advantage of "hidden" features in the product: (simply edit the shortcut that starts TxnPro and add the following "switches")

To add command line switches, make a copy of the program shortcut and add the custom switches you need in the "target" property of the shortcut

Target Example: This sets the text file, delimiter, and transaction type in the command line.

"C:\Program Files\01 Transaction Pro Importer\Transaction Pro Import Wizard.exe" -TEXT_FILE=C:\Program Files\01 Transaction Pro Importer\Sample Import Files\CREDIT MEMO SAMPLE.TXT -DELIMITER=Tab -TXN_TYPE=Credit Memo

Usage:

To set the file name:
e.g. -TEXT_FILE=C:\My Text File.txt 

To Set the delimiter use one of the three values (Comma, Tab, Pipe)
e.g. -DELIMITER=Comma

To Set the transaction type use one of the values from the list
e.g. ?TXN_TYPE=Sales Receipt
So for the above example your command line would be:

Transaction Pro Import Wizard.exe -TEXT_FILE=C:\My Text File.txt -DELIMITER=Comma ?TXN_TYPE=Sales Receipt

Back to Top
Angela View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 July 2010
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Angela Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2013 at 1:17pm
Is the switch for ADDR_LINE5 supposed to work when importing the Customer list?  If not, it would be a great feature.

If it is supposed to work with the Customer list,  please check the following for errors:

"C:\Program Files (x86)\01 Transaction Pro Importer 5.0\Transaction Pro Importer 5.0.exe" /ADDR_LINE5 /CUST_COMPANY /CUSTOMFIELDS /INVOICECREDITMEMO /ITEMACCT /LOG_ERROR

Thank you for your help!
Back to Top
QBKaren View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 26 March 2011
Location: NH
Status: Offline
Points: 2160
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote QBKaren Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 May 2013 at 10:24am
We will add this functionality to the next build of Transaction Pro Importer 5.0.
Visit our blog at blog.transactionpro.com for more tips and how to examples
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.16
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.